Den siste gode mann

Forfatter: A. J. Kazinski
Innleser: Haakon Strøm
Oversetter: Elisabeth Bjørnson
Varighet: 15:18:24
Utgitt: 2011-04-08
Språk: Bokmål
ISBN: 9788242142450

Beskrivelse

Handlingsmettet, visuell, intelligent og velkonstruert dansk thriller som tar utgangspunkt i spørsmålet om godt og ondt.

Niels Bentzon er politi i København og en dreven forhandler. Det er han som dukker opp når en hjemvendt soldat truer med å begå selvmord eller en psykopat tar kvinner og barn som gisler. Han er vant til å se fortvilelsen og ondskapen i øynene. Men en desemberdag vendes tingene på hodet da det via Interpol kommer en advarsel: En rekke mord er begått på gode mennesker overalt i verden. Likene har tall brent inn i huden på ryggen. Det hele synes å ha tilknytning til den gamle religiøse myten om de 36 rettferdige som skal beskytte oss alle. Og pilen peker nå mot København.

Niels Bentzon får i oppdrag å finne og advare gode mennesker i Danmark. Oppgaven synes umulig. Men da han i sin jakt på gode mennesker, før det er for sent, møter astrofysikeren Hannah Lund, blir det fart i saken. Hannah Lund mener nemlig at hun kan se et system i det som skjer – et system av nesten guddommelig karakter.

«Den siste gode mann» er en roman full av overraskelser, og den har en spenningskurve som gjør den umlig å legge fra seg. A.J. Kazinski er et pseudonym for filminstruktøren og forfatteren Anders Rønnow Klarlund og forfatteren Jacob Weinreich. «Den siste gode mann» er deres debut som spenningsforfattere.

«Terningkast 5: Storslagen og mangfoldig»
May Grethe Lerum, VG

«Det håndverksmessige nivået på persontegning, dramaturgi og dialog er usedvanlig høyt til skandinavisk krim å være.»
Ola A. Hegdal, Dagens Næringsliv

Hør alle lydbøkene om Niels Bentzon:
– Den siste gode mann
– Søvnen og døden
– Den gjenfødte morderen
– Drømmetyderens død