Fem lydbøker som skapt for vårsola

Er du også klar for vår og varmere tider? Her er våre fem favoritt-lydbøker for å skape den gode vårstemningen. Perfekt for lange rusleturer med sola i ansiktet!

 

Den japanske elskeren av Isabel AllendeIsabel Allende: Den japanske elskeren

Lest av Nina Woxholtt

I 1939 kommer unge Alma til San Fransisco. Hun har rømt fra et Polen i nazistenes skygge, og skal bo hos sine velstående slektninger i solfylte California.

I San Fransisco treffer hun Ichme, den stillferdige sønnen til familiens japanske gartner. En gryende kjærlighet våkner mellom de to, men etter japanernes angrep på Pearl Harbour, blir de brutalt revet fra hverandre. Hva skjer videre?

Isabel Allende er en mester i å skildre menneskenes hjerte og skjebnens uforutsigbarhet. I «Den japanske elskeren» strekker historien seg over generasjoner og kontinenter, og du kan glede deg til en vakker og medrivende bok!

 

Eplehagen av Marianne StorbergMarianne Storberg: Eplehagen

Lest av Karin Okkenhaug Seim

Det er sommeren 1814, og Maren, en ung apotekerdatter, vil komme seg unna urolighetene i Christiania. Som guvernante på en prestegård i landlige Asker starter en ny hverdag, i familien til den kjente presten Høegh.

Carl, en begavet gartner, er også ansatt på den store prestegården, og sammen med presten Høegh jobber han hardt for å anlegge en av de største eplehagene i landet. Som apotekerdatter er Maren vant til å stelle med urter og vekster, og hun blir en uvurderlig støtte for den unge gartneren.

Mellom drivhus og fruktblomstring vokser det frem sterke følelser blant de to unge, noe som blir møtt av uventet motstand. Maren får merke på kroppen hvordan livet brått kan ta nye retninger, og at ikke alt er slik det først ser ut.

 

Biter av lykke av Anne Ch. ØstbyAnne Ch. Østby: Biter av lykke

Lest av Kirsti Grundvig

Ville du våge å forlate Norge for godt? Bytte ut isskrape og Fjorlandmiddag med asurblått hav og mat kokt i palmeblader?

«Biter av lykke» er en varm og tankevekkende roman om enken Kat  som gjør nettopp dette: Som begynner på nytt i voksen alder, og inviterer venninnene fra skoletiden til å bo sammen med henne på Fiji. Boken gir en vakkert portrett av Fiji, og viser hva livet på en tropeøy kan gjøre med en frossen, nordisk sjel.

 

Alltid tilgivelse av Anne B. RagdeAnne B. Ragde: Alltid tilgivelse

Lest av Anders T. Andersen

Har du også koset deg med de første bøkene i Berlinerpoplene-serien? «Alltid tilgivelse» er bok nummer 4, hvor vi møter igjen alle vi har blitt så glade i: 

Erlend og Krumme har blitt småbarnsforeldre, med strålende utsikter til det gode liv i København. Margido har funnet tilbake til sin Gud, men må samtidig ta konsekvensen av at det er nye tider også i gravferdsbransjen. Torun har fylt 40 og må innse at hun ikke har noen fremtid hos den notorisk utro hundekjøreren Christer. Men hva skal hun gjøre med livet sitt videre? Finnes det tilgivelse for at hun sviktet Neshov-familien den gangen?

 

Veien over klippene av Gøril Emilie HellenGøril Emilie Hellen: Veien over klippene

Lest av Bodil Vidnes-Kopperud

Liker du bøker som «Øya» av Victoria Hislop, vil du elske «Veien over klippene».

Romantikk, historie og Italia. Trenger vi si mer?