Årets mest hørte lydbok

Noe av det mest spennende for oss som jobber med Fabel, er å se hvilke bøker dere liker aller best å høre. 

Forfatter Åsne Seierstad har skrevet «To søstre», som du hører på lydbok i Fabel

Og i Fabel er det én bok som utmerker seg på lista fra måned til måned: «To søstre» av Åsne Seierstad.

At det var den mest hørte lydboka i Fabel i 2017, overrasker oss ikke det minste

Fra Bærum til Syria

Tenk deg at du har to tenåringsjenter. La oss kalle dem Ayan og Leila. En oktoberkveld kommer de ikke hjem til vanlig tid, og du begynner å bli bekymret. Og ut av intet kommer sjokkbeskjeden: Jentene er på vei til Syria.

Slik starter historien. 

En historie om to tenåringsjenter fra Bærum som reiser til Syria for å slutte seg til IS, og om faren som desperat forsøker å finne dem.  Og gjennom søstrenes historie stiller Åsne Seierstad et av de viktigste og mest kompliserte spørsmålene i vår tid:

Hvorfor radikaliseres muslimsk ungdom oppvokst i Vesten?

Personlig

Som lyttere kommer vi tett på historien og følelsene til familien, og gjennom mailer, telefonsamtaler og møter med alle som står familien og jentene nær, lever vi oss inn den fortvilte situasjonen de alle etterhvert kommer i.

Engasjerer

Noe av grunnen til at «To søstre» har blitt så enormt populær, er både det brenn-aktuelle temaet, og at Åsne Seierstad tar oss bak nyhetsoverskriftene og inn i enkeltskjebnene, og virkelig prøver å forstå hva det er som får to tilsynelatende veltilpassede jenter til å gjøre et så dramatisk valg.

Av lytter-anmeldelsene i Fabel-appen, er det tydlig å se at hun engasjerer mange.

Her er noe av det dere har skrevet om boka:

«Kanskje den aller viktigste lydboka jeg har hørt»

«Seierstad greier å forklare Syriakonflikten og radikalisering med høyt spenningsnivå»

«En utrolig godt skrevet bok som gir innsikt og kunnskap om vår tid. Jeg ble både provosert, engasjert, trist og underholdt av å høre den.»

«God skildring av et veldig lukket miljø, fortalt med respekt. Lærte mye nytt og denne historien kommer til å prege mitt syn på fremmed kultur på en ny måte.»

Har du hørt «To søstre»? Hva synes du om den?