Spennende lydbøker for barna

Det er ikke bare vi voksne som liker krim og spenning. Heldigvis har Fabel mange utrolig gode spenningsbøker for barn. Perfekt til påskeferien!

Anbefalt fra ca 4 år:

Dra til Bloksberg - en lydbok av Werner og Kari GrossmannKari og Werner Grossmann: Dra til Bloksberg

En spennende lydbok med skumle hitorier og vers. Vi besøker heksebarnehagen, blir med Rødhette ut i skogen og leker oss på piratskipet. Lydboka har også morsomme tips og triks for å lage skumle kostymer, gele med fluer i eller kaker med blå edderkopper.

Anbefalt fra ca 6 år:

Operasjon Påskelilje - En spennende lydbok av Jørn Lier HorstJørn Lier Horst: Operasjon påskelilje, Operasjon vindkast, Operasjon tordensky eller hvilken som helst av bøkene i serien om Detektivbyrå nr 2

Spenningsserien om Detektivbyrå nr 2 har på kort tid blitt en av våre mest hørte serier for unge lyttere. I alle bøkene møter vi barna Tiril og Oliver og hunden Åtto fra den lille byen Elvestad. De samler bevis, leter etter sammenhenger og havner rett som det er i en farlig jakt for å avsløre forbrytere. Vi i Fabel har selv testet bøkene på barn rundt 6 år, og opplevd at det har blitt stille i timesvis mens barna sitter og lytter intest, hvorpå de til slutt utbryter: «Kan jeg få høre flere av de der detektivbøkene?»

Anbefalt fra ca 8 år:

Trondheim-mysteriet, en spennende lydbok av Bjørn SortlandBjørn Sortland: Bøkene om Kunstdetektivene, for eksempel Roma-mysteriet eller Trondheim-mysteriet.

Bøkene om Kunstdetektivene er midt i blinken for unge krim-elskere! Dette er spenning, eventyr, reiseskildring og faktabok på én gang. I alle bøkene følger vi familien Bergvik på ferie i ulike byer over hele verden, fra Italia til Egypt til Kambodsja, USA og Australia, men også til hjemlige trakter som Stavanger, Oslo og Trondheim.

Det er ikke lite familien får oppleve, og noen ganger blir det mye skumlere enn de hadde tenkt seg. Kunstdetektivene-serien er blant de mest solgte barnebøkene i Norge, og de har en trofast leserskare og stabil plassering på bibliotekenes utlånstopp.

Anbefalt fra ca 10 år:

Nidstangen, en spennende lydbok av Ingela Korsell og Åsa LarssonÅsa Larsson og Ingela Korsell: Pax-serien. Nidstangen er første bok, og et godt sted å starte.

Underlige ting begynner å skje i Mariefred. Overnaturlige vesener vekkes til live. Brødrene Viggo og Alrik er utvalgt til å vokte det hemmelige biblioteket under kirkehaugen. De gamle bibliotekvokterne mener brødrene er for unge, og vil sette dem på prøve. Men snart blir det farlig på ordentlig, og Alrik og Viggo må være både modige og smarte for å overleve. Dessuten foregår det en kamp i skolegården, der ekle Simon og gjengen hans tror de eier alt og alle.