Ny krim: «Offer uten ansikt» av Stefan Ahnhem

Noen mener at Stefan Ahnhem bør regnes som Stieg Larssons arvtaker.

Forfatter Stefan AhnhemAt bøkene hans er like intrikate og velkomponerte er det i alle fall ingen tvil om. Debutboken «Offer uten ansikt», som du kan høre i Fabel, er en intelligent og psykologisk interessant krim om hvordan mobbing og neglisjering kan forvandle et menneske til et monster.

En drapsliste

I boken blir en sløydlærer funnet drept på sløydsalen. Ved siden av den døde ligger et gammelt klassebilde fra 9. klasse, der ansiktet hans er krysset over. Fabian Risk, etterforsker i Helsingborgpolitiet, blir trukket inn i etterforskningen. Den drepte er nemlig en av hans gamle klassekamerater. Snart blir det klart at morderen har flere ofre på listen.
Fabians dobbeltrolle som etterforsker og potensielt offer er utfordrende: Når blir det hans tur?

Suksessrik manusforfatter

At Stefan Ahnhem er dreven innen historiefortelling, levner debutboken ingen tvil om. Men så har han også mer enn 20 år på baken som manusforfatter innen film og tv, og har blant annet skrevet manus til noen av Sveriges mest populære krimserier, som Wallander og Irene Huss.

Flere bøker kommer i høst

I løpet av høsten 2018 kommer de neste bøkene om Fabian Risk ut i Fabel, og vi vet det er mange krim-lyttere som vil kose seg glugg med denne. Om du har lyttet og likt det du har hørt, kan du gjerne legge igjen din egen anmeldelse av boka i Fabel-appen. Slik blir det lettere for andre å finne fram til de virkelig gode lydbøkene.

FAKTA: STEFAN AHNHEM

  • Svensk forfatter .
  • Født 1966 i Stockholm.
  • Har 20 års erfaring som manusforfatter for film og tv.
  • Hans første bok, Offer uten ansikt, ble Sveriges mestselgende debut i 2014.
  • Boken vant prisen Crimetime Specsavers Award.
  • Stefan Ahnhems bøker utgis i 20 land.