Verdensmestrene

Forfatter: Henrik H. Langeland
Innleser: Anders Ribu
Varighet: 21:55:00
Utgitt: 2010-10-20
Språk: Bokmål
ISBN: 9788242142252

Beskrivelse

Nominert til Bokhandlerprisen 2010.

Året er 1982. To skiløpere kommer tett i tett forbi Gratishaugen. Den ene rykker ut til siden. Den andre følger etter, men faller slik at den første brekker staven.For Lars fra Gulleråsen, Simone fra Husebygrenda, Amar fra Haugerud og Remi fra Oppsal blir livet aldri mer det samme.

Lars Meltzer bor i Hemingland, der Meltzer-slekten har holdt til gjennom generasjoner, en tradisjonsrik ansamling advokater i direkte linje tilbake til nasjonens grunnleggere og en familiekultur preget av langsiktighet, nøysomhet og nærhet til Nordmarka. Bare noen kilometer unna vokser Simone Bugge Kristoffersen opp i et radikalt nabolag der nye strømninger skaper konflikt mellom generasjonene. Sammen med sin mor og lillesøster kommer Amar Singh fra indisk Punjab til Fornebu for å gjenforenes med sin far, men Oslo og Haugerud er på ingen måte slik han hadde forestilt seg. Remi Halvorsen er arbeidersønn i en blokk på sosialdemokratiske Oppsal, der ingen ser ham som den han egentlig vil være.

Gjennom de fires kryssende liv og erfaringer tegner Henrik H. Langeland i «Verdensmestrene» et litterært bilde av de dyptgripende endringene Oslo gjennomgikk tidlig på 1980-tallet, hendelser som skulle komme til å forandre Oslos sosiale landskap i større grad enn kanskje noe annet tiår.

««Verdensmestrene» kan godt vise seg å bli for mikrobølgegenerasjonen hva «Beatles» og «Seierherrene» var for dem som vokste opp under Gerhardsens trygge vinger. Første bind er mer enn lovende.»
Stian Bromark, Dagsavisen

Henrik Helliesen Langeland er født og oppvokst i Oslo. «Verdensmestrene» er Langelands andre bok som blir utgitt på lydbok. Tidligere har Lydbokforlaget gitt ut romanen «Francis Meyers lidenskap». Langeland har utgitt både faglitterære og skjønnlitterære bøker, og hans skjønnlitterære forfatterskap utgis i syv land.