Tvillingen

Forfatter: Merete Junker
Innleser: Kirsti Grundvig
Varighet: 09:54:19
Utgitt: 2010-02-18
Språk: Bokmål
ISBN: 9788242141453

Beskrivelse

«Tvillingen» er Merete Junkers andre bok om NRK-journalisten Mette Minde.

«Leppene hans dro seg ut i et lite smil, men han så henne ikke i øynene. Han stirret på et eller annet usynlig i lufta mellom dem, mens han førte pistolmunningen nedover tinningen hennes, som om han tegnet et riss av henne.»
Avgangsklassen ved medielinja på den videregående skolen rystes av voldsomme hendelser denne våren. Et selvmord, et drap og en ung jente som plutselig forsvinner fra hjemmet sitt. Mennesker med tette bånd til hverandre og ensomme mennesker uten nettverk knyttes sammen i en knute så stram at det kan koste liv å få trådene løsnet.

Merete Junker (f. 1959) har vært journalist og lærer i videregående skole. Hun bor i Skien. Hun debuterte med kriminalromanen «Jenta med ballongen» (2008), som ble hovedbok i Bokklubben Krim og Spenning, og som hun mottok krimdebutantprisen Nytt blod for.

Om Merete Junkers første bok, «Jenta med ballongen», skriver kritikerne:
«Åh, vad jag tyckte om boken!!! Fantastiska personporträtt och en stark känsla for spänning. Merete Junker har lyckats fånga mig med sin debut, och jag läser gärna mer om Mette Minde!» CAMILLA LÄCKBÄRG
«… spenningsfylt krimdebut med rammende person- og miljøportretter.» Per Haddal, AFTENPOSTEN »
Her er det spenning så det holder, og Mette Minde er en sympatisk og uredd krimheltinne.» Ingebjørg Sofie Larsen, FREDRIKSTAD BLAD

Flere Merete Junker lydbøker