Trollfjell her nord

Forfatter: Trygve Hoff
Innleser: Karl Erik Harr
Alder: Fra ca 8 år
Varighet: 00:24:00
Utgitt: 1995-09-11
Språk: Bokmål
ISBN: 9788242125088

Beskrivelse

TROLLFJELL HER NORD kom første gang ut som trykt bok i 1982. Trygve Hoff og Karl Erik Harr reiste den gang langs leia i nord for å lage TV for barn. De fulgte evetyrleia langs de gamle fjellene. Sagnene var der, men Trygve diktet nye viser, skrev musikk og gav disse eventyrene nytt liv – og Karl Erik malte.

På Helgelandskysten – langt nord i landet – ligg mange rare fjell. Leia kalle vi den veien folk fór i gammel tid langsetter kysten. Leia kan være farlig med åpne havstøkka, undervannsskjær og brått, derfor må de som går den med båt, kjenne den godt. I dag finne vi sjømerka langs leia: fyr, staka og løkte. De er satt opp for å hjelpe skipperen på båten tel å finne fram. Men for lenge siden fanns ikkje sånne merka. Da brukte folk fjellan tel å segle etter. Det blei mykje å huske.

Så når unggutten skulle lære sæ sjøveien sørover til Bergen, kunne skipperen fortelle et sagn eller et eventyr. Så huska han alt den dagen han sjøl skulle styre båten langs leia. Et av disse eventyran fortelle om fjellan langs Helgelandskysten.

Flere Trygve Hoff lydbøker