Toillprat og ainna trønderhumor

Forfatter: Per Egil Hegge
Innleser: Nils Nordberg
Varighet: 02:12:05
Utgitt: 2008-08-20
Språk: Nynorsk
ISBN: 9788242138521

Beskrivelse

Humoristen Per Egil Hegge mesker seg i denne boka med sine favoritter fra hjemtraktene. Her er fortellerkunst på høyt plan, fra stubber om «de hælvetes sørtrønderan», kjærlighet og fyllerør til krikevitser, kongeprat og historier om den trønderske gastronomien. Og en hel mengde toillprat innimellom. Det hele mesterlig formidlet av en som kjenner trønderhumoren innenfra – nordtrønderen Nils Nordberg.

Sannsynlegvis kjem trønderhumoren frå den tida då delar av Hellas vart kolonisert av småsure, tagale vikingar frå traktene rundt Trondheimsfjorden. Dette var som kjent folk på kvilelaus jakt etter meir sol og fleire kvinnfolk, og resultatet vart den beiske og barske humoren frå trønderfylka.

Per Egil Hegge er fødd i Trondheim, men voks opp i Inderøy, og har såleis ballast til å vite mykje om humor i begge trønderfylka. Han har skrive ei lang rekkje bøker om politikk, historie og språk, og er kjent frå Aftenposten som journalist gjennom mange år, dei siste åra særleg frå språkspalta i avisa. Hegge er også kjent for å ha blitt kasta ut av Sovjetunionen og at han er glad i inderøysodd.

Flere Per Egil Hegge lydbøker