Thomas Olsens første verdenskrig

Forfatter: Anders T. Andersen
Innleser: Anders T. Andersen
Varighet: 11:31:23
Utgitt: 2010-02-18
Språk: Bokmål
ISBN: 9788242141446

Beskrivelse


Nådeløs og rystende romandebut!


Hvor mye tåler et menneske før det går til grunne? Og hva er prisen for å holde ut?

Når Thomas Olsen får beskjed om at Fattern er død – hans gamle fordrukne far – kommer minnene tilbake med full kraft. Vi følger Thomas fra han er fjorten til søtten, uten et øyeblikks mulighet til å være ung. Han flykter igjen og igjen, fra den tyranniske faren, politiet og den apatiske moren, av og til sammen med sin enda mer skadeskutte bror.

Lydboka leses av forfatteren Anders T. Andersen, som er skuespiller og debuterer med denne boken som griper tak i lytteren fra første stund og brenner seg fast i bevisstheten.


Kritikerne trekker paralleller mellom debutant Anders T. Andersen og Karl Ove Knausgårds «Min kamp»-serie, men der Knausgård skriver med en distanse til ungdommen, er «Thomas Olsens første verdenskrig» mer upolert og direkte. Samtidig som boka er ualminnelig dyster, har den også en barsk, befriende humor.


«Andersen lykkes i å mane fram en ung gutts angst og desperasjon med nesten uutholdelig troverdighet. Med dette rivjernet av en bok er Anders T. Andersen noe så kjærkomment som en debutant det koster å utsette seg for. »
Ole Øyvind Sand Holth, Dagbladet

Flere Anders T. Andersen lydbøker