Svømmeren

Forfatter: Joakim Zander
Innleser: Thorbjørn Harr
Oversetter: Kari Bolstad
Varighet: 11:39:33
Utgitt: 2015-01-20
Språk: Bokmål
ISBN: 9788242162045

Beskrivelse

«Svømmeren» er en forrykende krim spekket med menneskelig drama og stor psykologisk innsikt. Liker du TV-serien «Homeland», bør du absolutt få med deg «Svømmeren»!

En feberhet natt i Damaskus tidlig på 80-tallet må en amerikansk spion forlate sitt nyfødte barn til en usikker skjebne. Det er et svik han ikke klarer å forsone seg med. For å glemme tar han farlige oppdrag i Beirut, Afghanistan og Irak. Alt som kan holde tankene unna.

Tretti år senere blir den svenske EU-juristen Klara Walldéen oppsøkt av sin tidligere kjæreste og forsker på krigsforbrytelser, Mahmoud Shammosh. Han er kommet over hemmeligstemplet informasjon og trenger hennes hjelp. Samtidig, i Brussel, forbereder den arrogante lobbyisten George Lööw seg på å representere en ubehagelig klient med en skjult agenda. Langsomt dras han inn i et dødelig politisk spill der både regler og motspillere er diffuse. Trådene veves sammen en stormfull julaften i den svenske skjærgården, der fortiden innhenter nåtiden og alt kommer til overflaten.

«Svømmeren» er en krim full av spenning og overraskelser, i en verden av skiftende allianser og tvilsomme overenskomster. Men det er også en historie om skyld og oppreisning. Om hvordan man blir formet av sin fortid, og at man ikke kan skjule hvem man er.

«Helproff og tankevekkende svensk thriller.»
Pål Gerhard Olsen, Aftenposten

Terningkast 5: «En av de viktigste egenskapene en kriminalroman bør ha, er troverdighet. Har den i tillegg aktualiteten i seg, samtidig som forfatteres penn evner å fange leseren med seg videre, er det en suksess på gang. Svenske Joakim Zander oppfyller de nevnte kriteriene.»
Per-Magne Midjo, Trønder-Avisa

«Det er intenst, historien er glødende, vi vil videre.»
Remi Laakso, Hamar Arbeiderblad

«Boken anbefales på det sterkeste!»
Tine sin blogg

«Skal du lese en thriller i år, så er det denne!»
Bokbloggeir

Flere Joakim Zander lydbøker