Steinhuggeren

Forfatter: Camilla Läckberg
Innleser: Kirsti Grundvig
Oversetter: Gry Brenna
Varighet: 16:30:38
Utgitt: 2009-09-10
Språk: Bokmål
ISBN: 9788242140517

Beskrivelse

«Steinhuggeren» er tredje lydbok i suksesserien om politimannen Patrik Hedström og forfatteren Erica Falck.

En hummerfisker finner liket av ei lita jente i en av teinene sine. Politiet tror først at det dreier seg om et ulykkestilfelle. Men obduksjonen av syv år gamle Sara viser at hun har ferskvann i lungene. Noen har tatt livet av henne og siden kastet henne på havet. Og noen må ha fôret henne – med aske? For Sara har aske i munn, mage og lunger. To andre barn utsettes senere for forsøk på askemating.

Asken har en lang og makaber historie og er nøkkelen til mysteriet. Drapet har en forbindelse med Agnes Stjernkvist. Hennes historie begynner i Strömstad på 1920-tallet og får tragiske følger i nåtiden. Det er en historie om hvor langt man kan være villig til å gå for å få det man ønsker seg.

Camilla Läckberg debuterte som kriminalforfatter i 2003 med politiromanen «Isprinsessen» og har siden skrevet en rekke bøker fra idylliske Fjällbacka på den svenske vestkysten. «Steinhuggeren» er den tredje boka i serien.

«Her er en god svenskehandel … Läckberg er nesten danbrownsk i sin bruk av såpeoperaens dramaturgiske standardgrep: cliffhangeren.»
Sven Egil Omdal, Stavanger Aftenblad

Hør alle lydbøkene i Camilla Läckbergs krim-serie fra Fjällbacka:
– Isprinsessen
– Predikanten
– Steinhuggeren
– Ulykkesfuglen
– Tyskerungen
– Havfruen
– Fyrvokteren
– Englemakersken
– Løvetemmeren
– Heksen