Sofie og Kathrine 4.

Forfatter: Grete Haagenrud
Innleser: Grete Haagenrud
Alder: Fra ca 6 år
Varighet: 04:24:55
Utgitt: 2005-08-25
Språk: Bokmål
ISBN: 9788242133014

Beskrivelse

Sofie og Kathrine 4 – Tre ord på snei. Glem meg ei: Fjerde bok i serien om Sofie og Kathrine – en klassikerserie i norsk barnelitteratur!

Sofie og Kathrine er tvangsevakuert fra Finnmark til Lillesand. Der opplever de fredsvåren 1945. Sofie går i tog og synger fedrelandssangene utendørs uten at noen hysjer på henne. Hun redder bestevenninnen Vesla som ramler i sjøen, og som takk arver hun Veslas hvite amerikakjole. En ubegripelig lykke. Sofie føler seg som en glansbildeengel. Men freden blir likevel annerledes enn Sofie trodde den skulle bli. Hvorfor kan de ikke reise tilbake til Finnmark med det samme? Kanskje kommer folk i Finnmark til å glemme henne?

Grete Haagenrud er født i Vardø i 1938. Hun debuterte i 1991 med Sofie og Kathrine som hun fikk kulturdepartementets debutantpris for. Hun ble Bragenominert for den femte boka i serien. I 2006 ble hun tildelt Teskjekjerringprisen. Bøkene om Sofie og Kathrine er blitt klassikere i norsk barnelitteratur. Det er forfatteren selv som leser lydbøkene om Sofie og Kathrine.

Hør alle lydbøkene om Sofie og Kathrine:
– Sofie og Kathrine 1
– Sofie og Kathrine 2 – Ritsj, ratsj, filibom – bom – bom
– Sofie og Kathrine 3 – Med humørdrops i bagasjen
– Sofie og Kathrine 4 – Tre ord på snei, glem meg ei
– Sofie og Kathrine 5 – Det gror i brent jord