Sofie og Kathrine 2.

Forfatter: Grete Haagenrud
Innleser: Grete Haagenrud
Alder: Fra ca 6 år
Varighet: 03:07:32
Utgitt: 2004-02-25
Språk: Bokmål
ISBN: 9788242129321

Beskrivelse

Sofie og Kathrine 2 – Ritsj, ratsj, filibom – bom – bom: Andre bok i serien om Sofie og Kathrine – en klassikerserie i norsk barnelitteratur!

Livet går sin gang for Sofie (6) og Kathrine (8) selv om de får krigen stadig tettere inn på livet. Trusselen om tvangsevakuering av Finnmark blir en realitet høsten 1944. Men innen de kommer så langt, opplever Sofie å få en hvit kaninskinnsmuffe med lyserødt fôr. Et lyseblått selskapslommetørkle med blonder skaper forventninger om store middager på gulltallerkener i Esbensenhuset. Kathrine som drømmer om å bli en ny Pavlova, skrinlegger planene fordi øvelsene ved «pa de dø»-stanga medfører så mye styr. Men det blir blodig alvor da midtbyen i Vadsø blir jevnet med jorda. Familien flytter foreløpig til en hytte utenfor byen, og der kan Sofie feire en forsinket gebursdag. Sofie vet at fremtiden er uviss, men fru Persen lærer henne å ta godt vare på de lykkelige stundene. Sofie er så glad for at fru Persen synes at gebursdagsselskapet hennes er en slik lykkelig stund.

Grete Haagenrud er født i Vardø i 1938. Hun debuterte i 1991 med Sofie og Kathrine som hun fikk kulturdepartementets debutantpris for. Hun ble Bragenominert for den femte boka i serien. I 2006 ble hun tildelt Teskjekjerringprisen. Bøkene om Sofie og Kathrine er blitt klassikere i norsk barnelitteratur. Det er forfatteren selv som leser lydbøkene om Sofie og Kathrine.

Hør alle lydbøkene om Sofie og Kathrine:

  • Sofie og Kathrine 1
  • Sofie og Kathrine 2 – Ritsj, ratsj, filibom – bom – bom
  • Sofie og Kathrine 3 – Med humørdrops i bagasjen
  • Sofie og Kathrine 4 – Tre ord på snei, glem meg ei
  • Sofie og Kathrine 5 – Det gror i brent jord