Sofie og Kathrine 1

Forfatter: Grete Haagenrud
Innleser: Grete Haagenrud
Alder: Fra ca 6 år
Varighet: 03:12:00
Utgitt: 2004-02-26
Språk: Bokmål
ISBN: 9788242129314

Beskrivelse

Første bok i serien om Sofie og Kathrine – en klassikerserie i norsk barnelitteratur!

 

Historien og Sofie og Kathrine foregår i en by i Finnmark. Året er 1944, og det er krig i Norge. De to søstrene på 5 og 7 år opplever flyalarm og bombing. Krigen blir en del av hverdagen deres. Sofie besøker ofte russefangene, og da har hun gjerne med seg en brødskive i bukselåret. Josef i russefangeleiren har sørgmodige øyne. Han har den peneste sangstemmen av alle fangene, og han skjærer ut småfugler i tre til Sofie.

Men selv om småjentene har krigen tett innpå livet, ødelegger den ikke leken og drømmene deres. Når Kathrine blir stor, skal hun bli berømt og bo i Paris. Men før hun kommer så langt, må hun først oppdra Sofie og lære henne å lese. Hun har nemlig bestemt at Sofie skal bli lærer når hun blir stor. Men Sofie har andre planer. Hun tenker å reise til New York og Rio de Janeiro og synge «Lili Marlene», akkurat slik Zarah Leander gjør.

Grete Haagenrud er født i Vardø i 1938. Hun debuterte i 1991 med Sofie og Kathrine som hun fikk kulturdepartementets debutantpris for. Hun ble Bragenominert for den femte boka i serien. I 2006 ble hun tildelt Teskjekjerringprisen. Bøkene om Sofie og Kathrine er blitt klassikere i norsk barnelitteratur. Det er forfatteren selv som leser lydbøkene om Sofie og Kathrine.

Hør alle lydbøkene om Sofie og Kathrine:
Sofie og Kathrine 1
Sofie og Kathrine 2 – Ritsj, ratsj, filibom – bom – bom
Sofie og Kathrine 3 – Med humørdrops i bagasjen
Sofie og Kathrine 4 – Tre ord på snei, glem meg ei
Sofie og Kathrine 5 – Det gror i brent jord