Snømannen

Forfatter: Jo Nesbø
Innleser: Dennis Storhøi
Varighet: 14:35:45
Utgitt: 2007-06-05
Språk: Bokmål
ISBN: 9788242136862

Beskrivelse

«Snømannen» er den sjuende boka om Harry Hole. For «Snømannen» ble Jo Nesbø tildelt Den norske leserprisen 2007 og Bokhandlerprisen 2007.

Det er november og årets første snø har falt i Oslo. Birte Becker kommer hjem fra arbeid og skryter av snømannen som ektemannen og sønnen har laget i hagen. Men de har ikke laget noen snømann. Når familien stiller seg ved vinduet og forbauset ser på snømannen, slår det sønnen at den står vendt mot huset. At de sorte øynene stirrer mot vinduet. På dem.

Førstebetjent Harry Hole har mottatt et anonymt brev undertegnet «Snømannen». Og han har senere funnet et alarmerende fellestrekk ved gamle forsvinningssaker. Gifte kvinner er blitt borte samme dag som årets første snø har falt. Samme natt kaver Sylvia Pedersen gjennom den første snøen i en skog like utenfor Oslo. Hun vet at hun løper for livet, men hun vet ikke hva som er etter henne. Og hun vet heldigvis ikke hva som er foran henne…

«Bedre enn de fleste i genren»
Terje Stemland, Aftenposten

Terningkast 6: «Jo Nesbø hopper 90-metersbakken helt ned med sin nye krimroman ‘Snømannen’. Både sats, svev og nedslag står til 20 i utførelse.»
Sindre Hovdenakk, VG

«Thriller av første klasse.»
Turid Larsen, Dagsavisen

Hør alle Jo Nesbøs lydbøker om Harry Hole:
– Flaggermusmannen
– Kakerlakkene
– Rødstrupe
– Sorgenfri
– Marekors
– Frelseren
– Snømannen
– Panserhjerte
– Gjenferd
– Politi
– Tørst