Prosten og hans forunderlige tjener

Forfatter: Arto Paasilinna
Innleser: Kyrre Haugen Bakke
Oversetter: Ellen Holm Stenersen
Varighet: 07:12:20
Utgitt: 2010-11-11
Språk: Bokmål
ISBN: 9788242142030

Beskrivelse

En prost og en bjørns burleske reise gjennom Europa.

En levende bjørn! Det var ikke akkurat det prosten Huuskonen hadde ventet seg i gave til sin 50-årsdag. Men han knytter seg raskt til den foreldreløse bjørnungen og bringer den med seg over alt, selv til gudstjenesten. Det faller ikke helt i biskopens smak, han har allerede problemer med prostens særegenheter. Og bedre blir det ikke når prosten må tilbringe vinteren i et bjørnehi sammen med en yngre kvinnelig bjørneforsker.

Når våren kommer har prostens kone forduftet, og prosten legger ut på en lang og strabasiøs reise. Og bjørnen, som ikke er blitt mindre med tiden, den blir med.

Arto Paasilinna (f. 1942) har en stor litterær produksjon bak seg. Han debuterte i 1972, men det store gjennombruddet kom med «Harens år» i 1975. I dag er hans bøker oversatt til bortimot 50 språk, og forfatteren er tildelt en rekke litterære priser i bl.a. Italia og Frankrike.

«Den prisbelønte Arto Paasilinna er en underfundig, folkelig og lettfattelig forfatter som dyrker den vanskelig kunsten å skrive enkelt.»
Arne Dvergsdal, Dagbladet