Predikanten

Forfatter: Camilla Läckberg
Innleser: Trini Lund
Oversetter: Kari Bolstad
Varighet: 13:07:22
Utgitt: 2009-03-23
Språk: Bokmål
ISBN: 9788242139979

Beskrivelse


«Predikanten» er Camilla Läckbergs andre krim fra småbyen Fjällbacka. Boken ble ble nominert til «Årets bästa svenska deckare 2004».


En liten gutt sniker seg en sommermorgen ut for å leke ridder i en kløft i Fjällbacka. Leken tar brått slutt da han får øye på en død kvinne. Begravet på stedet der kvinnen blir funnet, oppdager politiet skjelettene av ytterligere to kvinner. De to forsvant sporløst i 1979. For Patrick Hedström og hans kolleger i Tanumshede politidistrikt er det en vanskelig sak. Johannes Hult, sønn av en kjent frikirkepastor kalt Predikanten, ble mistenkt for de gamle drapene, men døde uten å tilstå. Står politiet overfor en ukjent drapsmann som dreper igjen etter et opphold på mer enn tjue år? Eller dreier det seg om en sinnssyk morder som søker inspirasjon i de gamle drapene? Var Johannes Hult så uskyldig som han hevdet?


Camilla Läckberg debuterte som kriminalforfatter i 2003 med politiromanen «Isprinsessen» og har siden skrevet en rekke bøker fra idylliske Fjällbacka på den svenske vestkysten. «Predikanten» er den andre boka i serien.


«Som krimgåte er den noe av det mest utspekulerte undertegnede har lest på lenge.»
Terje Stemland, Aftenposten


Terningkast 5
VG


Hør alle lydbøkene i Camilla Läckbergs krim-serie fra Fjällbacka:
Isprinsessen
Predikanten
Steinhuggeren
Ulykkesfuglen
Tyskerungen
Havfruen
Fyrvokteren
Englemakersken
Løvetemmeren
Heksen