På gjengrodde stier

Forfatter: Knut Hamsun
Innleser: Arne Thomas Olsen
Varighet: 07:26:00
Utgitt: 2002-02-11
Språk: Bokmål
ISBN: 9788242127679

Beskrivelse


«På gjengrodde stier» er Knut Hamsuns siste bok – på samme tid et forsvarsskrift og et anklageskrift om behandlingen han ble utsatt for.


Det er den 90-årige døve og halvblinde dikterhøvdingens enetale, et menneskelig dokument hvor Hamsun forteller fra sykehuset i Grimstad og fra gamlehjemmet på Landvik hvor han oppholdt seg mens han ventet på at landssviksaken hans skulle ferdigbehandles. I disse lange venteårene kommer minnene, og vi opplever at han atter sprudler, minnes barndommen i Nordland, ungdomsårene i Amerika og sine reiser i Europa. Boka er en dikters enetale, et menneskelig dokument.


«På gjengrodde stier» havnet på 23.plass på Dagbladets kåring over de 25 viktigste sakprosabøkene i Norge etter 2. verdenskrig.


«Boka er en blanding av selvbiografi og historiefortelling. Hamsun briljerer med små anekdoter og portretter, og han skildrer seg selv i nåtid som en gammel, delvis hjelpeløs og nesten døv mann som forsøker å takle hverdagen og den absurde situasjonen som «politisk arrestant». «
Fredrik Wandrup, Dagbladet