Over det kinesiske hav

Forfatter: Gaute Heivoll
Innleser: Erland Bakker
Varighet: 06:56:31
Utgitt: 2013-09-11
Språk: Bokmål
ISBN: 9788242160188

Beskrivelse

En ny roman å glede seg til fra Bragepris-vinner Gaute Heivoll

Like før krigen får et ektepar reist sitt eget forpleiningshjem for «åndssvake» i den vesle bygda helt sør i Norge. Snart fylles rommene med pasienter; den religiøse grubleren Christian Jensen, den tause, alltid ruggende Matiassen, og Onkel Josef, som er blant de mest beleste i bygda. En søskenflokk på fem barn flytter inn i «galehuset» som det blir kalt. Josef kaller dem bare «tullingene fra Stavanger», men de blir likevel raskt en del av familien. Krigen tar slutt, men den usedvanlige familien skal få alt annet enn fred. For snart rammes de av en stor tragedie som kommer til å forfølge dem alle resten av livet.

Med en ny historie basert på virkelige hendelser og autentiske personer har Gaute Heivoll skrevet om mennesker som kanskje kunne kalles «åndssvake», men som gjennom sine liv og sine handlinger viser et hvert menneskes verdighet og iboende styrke.

Terningkast 5: «Vakker prosa om storheten i det lille livet.»
Sindre Hovdenakk, VG

«Nok en gang viser Gaute Heivoll hvilken eminent forteller han er. Med høstens roman «Over det kinesiske hav» har Gaute Heivoll hentet fram en gammel historie og skapt en kraftfull, original og dypt rørende fortelling.»
Turid Larsen, Dagsavisen

«En bok som kan gi en stor leseopplevelse.»
Ida Vågsether, Stavanger Aftenblad