Om skjønnhet

Forfatter: Zadie Smith
Innleser: Kim Haugen
Oversetter: Kari og Kjell Risvik
Varighet: 17:41:20
Utgitt: 2006-06-01
Språk: Bokmål
ISBN: 9788242135230

Beskrivelse

En fargerik, humoristisk, underholdende og intelligent roman fra Zadie Smith.

Howard Belsey, en Rembrandtspesialist som ikke liker Rembrandt, er engelskmann i Amerika og kunsthistorieprofessor ved et college i Wellington. Han har i tretti år vært gift med afro-amerikanske Kiki, som ikke lenger ligner den sexy aktivisten hun en gang var.
Deres tre barn, Jerome, Zora og Levi er ivrig opptatt av sine egne liv, mens Howard føler at han ikke vet hva han selv skal gjøre med sin tilværelse. Han har et ulykksalig sidesprang med en kollega, og eldstesønnen Jerome reiser til London for å komme vekk fra familieproblemene. Der forelsker han seg i den vakre og lunefulle Victoria, datteren til farens argeste motstander, den svarte konservative kunsthistorikeren Monty Kipps. Forholdet blir kortvarig, men får langvarige konsekvenser for begge familiene.

«Om skjønnhet» er en bitende, humoristisk og engasjerende sosial komedie om familieliv og om kjærlighet, om kunst, raseblanding, generasjonskonflikter, om forholdet mellom kultur og makt – og om kollisjonen mellom personlige og politiske meninger.Hva er de virkelig vakre tingene i livet – og hvor langt er du villig til å gå for å oppnå dem?

«Underholdende og observerende universitetskomedie.»
Tonje Vold, Dagsavisen

«Elegant humoristisk»
Tone Mjåvatn, Vårt land

«Dette er strålende komedie …»
Leif Ekle, NRK P2

…temaene er interessante og boken er morsomt og intelligent skrevet.
Ingrid Brekke, Aftenposten

Flere Zadie Smith lydbøker