Meg eier ingen

Forfatter: Åsa Linderborg
Innleser: Andrea Bræin Hovig
Oversetter: Nina Aspen
Varighet: 06:59:05
Utgitt: 2008-11-03
Språk: Bokmål
ISBN: 9788242139245

Beskrivelse


«Meg eier ingen» er Åsa Linderborgs fortelling om dyp kjærlighet til en pappa som hun samtidig skammet seg over, og om klassetilhørighet og alkoholens makt.


«Pappa sa at vinduet vårt var som luke 24 i en adventskalender. Han drømte om at folk som gikk forbi huset, kikket opp mot leiligheten vår og tenkte at der bor det et driftig kvinnemenneske.
– Fy faen, så overraska de ville blitt, kjerringene, hvis de fikk vite at det ikke bor noe kvinnemenneske her, her er det herdermester Leif Andersson som bor!»


«Meg eier ingen» er Åsa Linderborgs fortelling om oppveksten alene med sin pappa, som arbeider som herder på metallverket i Västerås i Sverige. Han har de fineste blomstene på balkongen, men starter dagen med å kaste opp gårsdagens øl. Han setter av Åsa i mørket utenfor barnehagen, så hun kan vente der til de åpner. Og hun synes han er verdens beste pappa. Åsa Linderborg er født i 1968 og arbeider som kulturjournalist i Aftonbladet. «Meg eier ingen» er hennes debutbok. Den ble nominert til Augustprisen for årets beste skjønnlitterære bok i 2007.


«Anbefales sterkt som en motvekt til for mye melk og honning.»
Stein Roll, Adresseavisen


«Det er farlig å utrope høydepunkter i bokhøsten før den egentlig har begynt. Men i Linderborgs tilfelle tar jeg sjansen.»
Kåre Bulie, Dagbladet

Flere Åsa Linderborg lydbøker