Markus er konge

Forfatter: Klaus Hagerup
Innleser: Klaus Hagerup
Alder: Fra ca 12 år
Varighet: 05:16:50
Utgitt: 2010-10-20
Språk: Bokmål
ISBN: 9788242141958

Beskrivelse

Fortellingene om 13 år gamle Markus har vært en stor suksess, også internasjonalt. «Markus er konge» er den sjette boka om Markus.

Sigmud gir Markus et sjakkspill. Han ser på seg selv som tårnet i sjakken, og Markus som en liten konge som må beskyttes. Skolegården er i Sigmunds fantasi selve sjakkbrettet. Dette blir det mye morsomt ut av – kjærlighet også, faktisk. Og man trenger slett ikke å kunne sjakk for å glede seg over historien.

Det er forfatteren Klaus Hagerup selv som leser «Markus er konge»-lydboka. Klaus Hagerup er ikke minst kjent som forfatter av en rekke flotte barne- og ungdomsbøker. Han er tildelt flere litterære priser, og bøkene hans er oversatt til mange språk. For den første Markus-boken, «Markus og Diana», ble Klaus Hagerup tildelt Brageprisen i 1994.

«Helt konge»
Guri Hjeltnes, VG

«Å lese selv er fint. Men å høre Klaus Hagerup er ti ganger bedre. Han er den ypperste formidler av sine egne tekster, og klarer å dra entusiasme, engstelse og undring til de store høyder. Lydboken «Markus er konge», med Hagerup selv som oppleser, anbefales.»
Anne Cathrine Straume, NRK