Mannen som jaget sin egen skygge

Forfatter: David Lagercrantz
Innleser: Anders Ribu
Oversetter: Elisabeth Bjørnson
Varighet: 12:51:54
Utgitt: 2017-09-07
Språk: Bokmål
ISBN: 9788242165459

Beskrivelse

Lisbeth Salander i fengsel!

Lisbeth Salander soner en kortere straff i et kvinnefengsel og gjør alt for å holde seg unna de interne konfliktene mellom fangene. Men når Benito, fengselets gjengleder og verste innsatte, gang på gang mishandler en ung kvinne fra Bangladesh, går Lisbeth imellom og stopper henne. Benitos posisjon i fengselet svekkes, og hun gjør alt for å hevnes.

Lisbeth får besøk av Holger Palmgren. Han har fått tak i dokumenter som kaster et nytt lys over myndighetenes overgrep mot henne da hun var barn. Hun ber Mikael Blomkvist om hjelp med etterforskningen. Sporene leder til en svært rik finansmann, Leo Mannheimer.

Hva har Lisbeths barndom med denne rike finansmannen å gjøre? Og hvordan skal Lisbeth håndtere de økende truslene fra Benito og gjengen hennes?

I den femte Millennium-boken, «Mannen som jaget sin egen skygge», gjør Lisbeth Salander opp med barndommen sin.

David Lagercrantz’ Millennium 4 er et selvstendig litterært verk inspirert av karakterer og hendelser fra Stieg Larssons univers.

«… Lagercrantz lykkes med å bygge videre på både karakterene og grunnhistorien i Millennium-universet … dette er lødig lesning for den som ennå ikke har fått nok av historien om Lisbeth Salander og Mikael Blomkvist.»
Sindre Hovdenakk, VG

Flere David Lagercrantz lydbøker