Mannen fra Nasaret

Forfatter: Tomm Kristiansen
Innleser: Tomm Kristiansen
Varighet: 08:15:00
Utgitt: 2001-03-15
Språk: Bokmål
ISBN: 9788242127389

Beskrivelse

Dette er historien om en henrettelse rundt år 30; fortalt som en politisk thriller -en sterk og bevegende fortelling om Jesus – Mannen fra Nasaret. Den kan leses som kulturhistorie, som en ung manns tragedie, eller som en vakker og personlig versjon av en beretning vi trodde vi kjente.

Tomm Kristiansen fyller ut bildet fra Bibelen: Her er landskaper, lukter, lys, romere, grekere og fariseere. Her er Jesus som barn av sin tid, en mann ulik søndagsskolens milde Jesus. Den lille landstripen innerst i Middelhavet er okkupert av romerne. Keiser Augustus’ strategiske interesse er å sikre landeveien til Egypt. Hans stedlige representant, Pontius Pilatus, har ett oppdrag: Hold fred! En av folkegruppene som bor der, jødene, venter på sin eneste befrier: Messias, en guddommelig kraft som skal drive romerne på havet.

De er mange som venter; den brutale selotbevegelsen fra fjellene, de fromme fariseerne fra Gennesaretsjøen og de mer kyniske saddukeerne fra Jerusalem.

Og alle spør: Når kommer Messias? Inn i denne historien vandrer en vagabond fra Nasaret. Kan det være ham? Unn deg dette møtet med en av vår vestlige kulturs mest ruvende skikkelser!