Livsfilosofi

Forfatter: Arne Næss
Innleser: Erik Hivju
Varighet: 08:03:00
Utgitt: 2000-10-28
Språk: Bokmål
ISBN: 9788242126931

Beskrivelse

Med denne lydboka ønsker filosof og forfatter Arne Næss at vi skal få en større bevissthet om den rollen følelser spiller i våre tanker og handlinger.

«Livsfilosofi» er populærvitenskapelig tilrettelagt, og har flere viktige spørsmål enn den har svar.

«Følelsene blir ofte undervurdert i liv og samfunn i dag. Jeg ønsker større bevissthet om den avgjørende rolle som følelsene faktisk spiller i menneskets tanker og handlinger. Jeg tror svært mange reflekterer altfor lite over sitt liv og sin tilværelse. Eller de begynner med det for sent. Det er stor forskjell på å fungere som menneske og å være bevisst om at det er akkurat nå du lever. Jeg ønsker å få flere mennesker i vårt samfunn til å ta retningen på sitt liv opp til ny vurdering, og spørre: «Er det dette jeg vil?» Livsfilosofi er en bok der spørsmålene er flere og viktigere enn svarene.»
Arne Næss

«Boka er godt egnet til å skape refleksjon om viktige temaer i livet, og Næss er svært opptatt av å understreke at det ikke finnes noen fiks ferdig livsfilosofi som kan utformes en gang for alle…  Ekstra morsomt var det faktisk å høre lydbokutgaven, i og med at den aldrende filosofen selv leste innledningene til kapitlene i boka. Erik Hivju fungerte for øvrig utmerket som oppleser. Her blir det terningkast fem.»
Rose-Maries bok- og litteraturblogg

Flere Arne Næss lydbøker