Lillesøster 1

Forfatter: Kari Grossmann
Innleser: Inger Lindheim Gundersen
Alder: Fra ca 2 år
Varighet: 00:39:40
Utgitt: 2006-05-08
Språk: Bokmål
ISBN: 9788242133359

Beskrivelse

Seks morsomme, alvorlige og fine historier om Lillesøster, som på kort tid har blitt en klassiker for de minste i moderne barnelitteratur.

Lillesøster spiser frokost:
Av og til er lillesøster sint. Så sint at hun ikke vil spise frokost. Men hun blir blid igjen, og da er hun også veldig sulten.

Lillesøster skal tisse:
Pappaen til Lillesøster skjønner ikke at det er best å slutte helt med bleie. Derfor går det galt. Ikke for Lillesøster, men for Pappa.

Lillesøster går til barnehagen:
Farmor skal følge Lillesøster i barnehagen, og hun vil selv bestemme hva hun skal ha på seg. Det regner ute, men likevel vil ikke Lillesøster ha på seg støvler.

Lillesøster i butikken:
Lillesøster er med pappa i butikken. Hun vet godt at lørdag er godteridag. Men det vet ikke de i butikken, og det er dumt for dem.

Lillesøster hos tannlegen:
Lillesøster vil ikke til tannlegen, men pappa sier at det må alle. Da tar lillesøster med seg alle, og det blir veldig travelt for tannlegen.

Lillesøster på skitur:
Lillesøster får nye ski til jul, og hun gleder seg veldig til å begynne å bruke dem. Hun blir imidlertid veldig sint når skiene ikke vil gå dit hun vil. Hun faller hele tiden, mister lua, og får masse snø i fjeset.

Lillesøster er akkurat slik enhver liten to–treåring er, og nettopp derfor er bøkene blitt så populære hos de små tilhørerne. De minste leserne elsker å treffe igjen den samme hovedpersonen fra bok til bok. Det er viktig å kunne kjenne seg igjen i hverdagen, og også kunne kjenne seg igjen i de litt forbudte følelsene. For eksempel kan det å være med å handle være en hyggelig opplevelse, men det kan også være en opplevelse som utarter til et lite mareritt for både voksne og barn.

Lydbøkene om Lillesøster er flott innlest av Inger Gundersen, som også har skrevet og fremfører de fine sangene på lydboka.

«Lydboka er god å høre på, og sangene skaper god avveksling for den som lytter.»
Aasta Marie Bjørkøy, Barnebok.no

Hør begge de fine barnelydbøkene om Lillesøster:
Lillesøster 1
Lillesøster 2