Inés, jeg elsker deg!

Forfatter: Isabel Allende
Innleser: Gisken Armand
Oversetter: Kari og Kjell Risvik
Varighet: 11:23:19
Utgitt: 2007-04-23
Språk: Bokmål
ISBN: 9788242136527

Beskrivelse

Inés jeg elsker deg er en klassisk Isabel Allende-roman bygd på skjebnen til den virkelige Inés Suárez, en eventyrlysten, fyrrig og listig kvinne.

Inés Suárez (1507-1580) ble født i Spania og reiste i 1537 til «Den nye verden» for å lete etter sin mann, Juan de Malaga. Der var hun med på erobringen av Chile og grunnleggingen av byen Santiago. Isabel Allendes nye roman er bygd opp som Inés´ egne memoarer og er formet som den historien hun i 1580 forteller til sin datter Isabel, som snart skal arve hennes enorme rikdommer.

Det går frasagn om den virkelige Inés´ mot, styrke, kløkt og intuisjon – noe som gjør henne godt egnet som en typisk Allende-heltinne. Den unge Inés opptrer som en meget viljesterk kvinne, en som trosser familie og tradisjoner og elsker sin unge Juan gjennom dampende, svette netter, mens hun prøver å overtale foreldrene til å si ja til ekteskap. I siste del av romanen er hun øyenvitne til og deltaker i oppbyggingen av staten Chile, der hun med stor blodtørstighet deltar på linje med de andre conquistadorene i handlinger – ikke minst i forhold til indianere – som kom til å kaste skygger helt inn i det 21. århundre.

«Forfatteren Isabel Allende på sitt beste.»
Svein Johs Ottesen, Aftenposten

Terningkast 5. « … en medrivende, frodig, sensuell, blodig, voldsom, pasjonert og uutsigelig grusomt god bok.»
May Grethe Lerum, VG