Hodejegerne

Forfatter: Jo Nesbø
Innleser: Thorbjørn Harr
Varighet: 07:44:55
Utgitt: 2008-07-03
Språk: Bokmål
ISBN: 9788242138705

Beskrivelse

Hør lydboka bak storfilmen!

Den sjarmerende kjeltringen Roger Brown er en mann som tilsynelatende har alt. Han er Norges beste og mest vellykkede hodejeger, og han er gift med den overjordisk vakre galleristen Diana. Dessuten er han en ganske dyktig kunsttyv. På en vernissasje presenterer hans kone ham for nederlenderen Clas Greve. Ikke bare er Clas den perfekte kandidaten til toppstillingen i elektronikkfirmaet Pathfinder, han er også i besittelse av Jakten på det kalydonske villsvin, et nærmest uvurderlig bilde av Peter Paul Rubens. Roger øyner sjansen til å bli kvitt alle økonomiske problemer – i sin iver etter å gi kvinnen han elsker alt hun ønsker. Handlingen fører oss fra samfunnets pengeelite til en underverden av torpedoer og svindlere, og vi opplever de mest utspekulerte drap, forfølgelsesscener og forsvinningsnumre som sjangeren kan by på.

For «Hodejegerne» ble Jo Nesbø tildelt den norske leserprisen for 2008. Filmen basert på boken, med Aksel Hennie i hovedrollen, hadde preimiere på norske kinoer høsten 2011.

«… en knallgod underholdningskrim, hvor Nesbø slipper løs hele fortellerregisteret sitt i en historie som også er villere og galere enn noe han har skrevet tidligere.»
Kurt Hanssen, Dagbladet

«… en trygg investering for alle som ønsker seg spennende sommerlesning av lødig kvalitet.»
Sindre Hovdenakk, VG – terningkast 5

«… en briljant og elegant thriller.»
Turid Larsen, Dagsavisen