Harpesang

Forfatter: Levi Henriksen
Innleser: Levi Henriksen
Varighet: 09:42:00
Utgitt: 2014-09-12
Språk: Bokmål
ISBN: 9788242161376

Beskrivelse


En roman fra de dype skoger av Levi Henriksen! Nominert til P2-lytternes romanpris 2014!


Det er himmelsk sang plateprodusenten Jim Gystad en bakrusmorgen får høre i Vinger kirke. Stemmene fra benkeraden bak ham formelig løfter ham inn i evigheten, bort fra den trauste liksombluesen som han til daglig prøver å puste liv i. Og for første gang på lenge slipper meningsløsheten taket.


Det er De Syngende Søskene Thorsen som befinner seg i forsamlingen. I forgangne år har de turnert USA og solgt titusener av plater, singler med titler som Det er mitt kors å bære og Tretti sølvpenger oppå vår Faders bibel. Etter dette er Jims liv egentlig bare fylt av én ting: Han vil vekke sangen til live hos søsknene Thorsen.


«Varig gåsehud»
Hamar Arbeiderblad 


Terningkast 5: «Sterk sang fra bedehusland … om falskneri, familiekonflikter og gammel kjærlighet. Avslutningen kom overraskende på meg, og da jeg lukket boken, tenkte jeg: Det var akkurat slik det skulle være.»
Brynjulf Jung Tjønn, VG 


«’Harpesang’ er det beste Levi Henriksen har skrevet noen gang. Historien er én av de aller eldste vi har, en slags skapelsesberetning … Dette framstår som oasen i bokhøsten for meg, en uimotståelig og god leseopplevelse.»
Anita Krok, Glåmdalen 


Terningkast 5: «Det kan bli stor kunst og store problemer når en desillusjonert plateprodusent møter tre sangere i 80-årsalderen … øser av sine kunnskaper om musikkbransjen, rockehistorien og de religiøse miljøene. En kombinasjon som sjelden blir feil – og i dette tilfellet sitter helt perfekt.»
Pål Andreassen, Moss Avis