Frihetens øyeblikk

Forfatter: Jens Bjørneboe
Innleser: Nils Ole Oftebro
Varighet: 07:57:00
Utgitt: 2004-05-06
Språk: Bokmål
ISBN: 9788242130181

Beskrivelse

Første bind i Jens Bjørneboes hovedverk – trilogien «Bestialitetens historie»

I «Frihetens øyeblikk» spenner handlingen over et veldig felt både i tid og rom: En middelaldrende rettstjener i en alpeby tar sitt vagabondliv i Europa opp til analyse. Det er en bok om menneskets kår i en ulvetid, om vår omgang med sannheten og løgnen, om det ondes og humanitetens problem.

Da romanen første gang kom ut i 1966, fikk Bjørneboe et gjennombrudd hos kritikerne, og romanen førte ham frem i første rekke blant samtidens forfattere.

Med «Bestialitetens historie» skrev Bjørneboe en sammenhengende, urovekkende drøfting av Det ondes problem: Hvorfor og hvordan kan menneskene utføre grusomheter mot hverandre?

Bjørneboe brukte 25 år på å skrive trilogien, og skrivingen tok hardt på ham både fysisk og psykisk. To år etter at den siste boken i trilogien – «Stillheten» – kom ut, tok Bjørneboe sitt eget liv.

«Jeg har tidligere kviet meg for å ta fatt på «Bestialitetens historie» fordi jeg har forventet meg et tungt og svært dystert bokverk. Etter å ha lest første bind i triologien har jeg revurdert min oppfatning. Dette er en fantastisk bok som man sikkert vil ha mye igjen for å lese flere ganger gjennom livet. Med Nils Ole Oftebro som en helt fantastisk oppleser, er trilogien nå gjort tilgjengelig for flere fordi det er lettere å «lese» bøkene i lydbokutgave. Jeg gir toppkarakter!»
Leseranmeldelse fra Bokelskere.no
Les hele anmeldelsen her!

Flere Jens Bjørneboe lydbøker