Før jeg brenner ned

Forfatter: Gaute Heivoll
Innleser: Even Rasmussen
Varighet: 09:04:38
Utgitt: 2010-11-11
Språk: Bokmål
ISBN: 9788242142214

Beskrivelse


Vinner av Brageprisen 2010!


Søndag, 4. juni 1978. En pyroman går løs i Finsland, et stykke utenfor Kristiansand. I en hel måned har han herjet, og frykten stiger i den lille bygda. KRIPOS har sammen med det lokale politiet etablert base i den gamle kommunestyresalen. «Men dette er jo galskap,» hvisker folk til hverandre. Pyromanen må tas, men sporene er få. Dagen etter vil det hele være over, men først etter den verste natten av dem alle.

Den samme søndagen blir det ført en gutt til døpefonten i Finsland kirke. Den gutten heter Gaute Heivoll. Og med denne forbindelsen som utgangspunkt rekonstruerer «Før jeg brenner ned» det som hendte våren 1978, og det som skulle vise seg å være en av norgeshistoriens mest omfattende og dramatiske pyromansaker. Hvem var mannen som tente på? Hvorfor gjorde han det? Og hva med gutten som ble døpt den dagen, og som hele sitt liv har levd med historien om brannene? Hva ble det av ham?


«Før jeg brenner ned» ble nominert til P2-lytternes romanpris for 2010, og har i tillegg til Brageprisen også vunnet Sørlandets litteraturpris.


«Nådeløst spennende og nær sagt fullkomment fortalt om flammer, foreldre og den tynne grensen mellom sykt og friskt.»
Annette Orre, Dagsavisen

«Gaute Heivoll er som djervt visuell forteller ikke redd for å kaste seg ut på de sytti tusen favners dyp. Det gjør at han skriver mer enn leseverdig.»
Terje Stemland, Aftenposten

«Det er bare august, og likevel tør jeg påstå at Gaute Heivoll har skrevet en av høstens beste romaner.»
Anne Cathrine Straume, NRK