Filosofihistorien på 200 minutter

Forfatter: Trond Berg Eriksen
Innleser: Trond Berg Eriksen
Varighet: 03:50:32
Utgitt: 2006-08-01
Språk: Bokmål
ISBN: 9788242134387

Beskrivelse

Filosofihistorien på 200 minutter – Hvil dine øyne og lytt deg klok. Filosofihistorien som lydbok!

Et av menneskenes særlige kjennetegn er at de kan tenke. De tenker ikke bare om tingene i tiden og rommet, men også omkring seg selv, sine egne handlinger og roller. Videre tenker de også omkring sine egne tanker. En mer omhyggelig og metodisk form for tekning kalles gjerne ‘filosofi’.

Å formidle tenkningens historie trenger ikke bare skje gjennom trykte tekster. Tale kan være en vel så egnet måte. For Sokrates i oldtidens Hellas var samtalen den viktigste måten å filosofere på. Å lytte til filosofiens historie som lydbok, fortalt av en av Norges fremste formidlere, kan derfor være minst like lærerikt som å lese om den.

I denne lydboken forteller Trond Berg Eriksen på en klar og lettfattelig måte om de viktigste filosofene fra oldtidens greske tenkere slik som Sokrates, Platon og Aristoteles og fram til det 20. århundres filosofer, slik som Heidegger, Wittgenstein og Foucault.

«Filosofihistorien på 200 minutter» består hovedsakelig av tekster fra bøkene «Vestens tenkere» og «Undringens labyrinter», men er satt sammen til en lydbok med spesiell tanke på muntlig formidling.

Lydboka egner seg glimrende for ExPhil-studenter før eksamen og for alle andre med lyst til å lære om filosofi.

Flere Trond Berg Eriksen lydbøker