En sjøens helt. Skogsmatrosen

Forfatter: Jon Michelet
Innleser: Erich Kruse Nielsen
Varighet: 02:45:31
Utgitt: 2013-11-06
Språk: Bokmål
ISBN: 9788242160676

Beskrivelse

«Skogsmatrosen» er første bind i eposet «En sjøens helt» – en gripende, dramatisk og vidtfavnende beretning om Norges krig på havet. Med kraft og autoritet, humor og varme har Jon Michelet skrevet den store norske sjøromanen.

Atten år gammel får Halvor Skramstad fra Rena i skogskommunen Åmot hyre som lettmatros på Wilhelmsenrederiets linjeskip M/S Tomar. Det er desember 1939. Verdenskrigen er i gang i Europa og på havet, men norske skip er ennå nøytrale.

Da Halvor legger ut på sitt livs eventyr, aner han lite om hva som venter ham i tida som kommer. Om bord i titusentonneren M/S Tomar får han kallenavnet Skogsmatrosen. Mens han seiler kloden rundt, rammer krigen Norge, og vår store handelsflåte får en stadig viktigere rolle på utefronten. I løpet av Halvors første år til sjøs endres verden for bestandig, og Halvor endrer seg med den. Han blir en krigsseiler.

Terningkast 6: «Boka boblar av genuin forteljarglede og ramsalt humor, ikkje sjeldan ganske så svart. Men, og det er viktig; bak dei barske formuleringane finn vi både varme, forståing og respekt for dei unge mennene som gjennom dagar og år risikerer livet under ein nådelaus krig. Det episke drivet er høgt gjennom heile boka, men når eit suverent klimaks mot slutten. Då er det plent umuleg å legge frå seg boka, tru meg!»
Bjarne Tveiten, Fædrelandsvennen

Hør alle lydbøkene i Jon Michelets serie om En sjøens helt:
– En sjøens helt. Skogsmatrosen
– En sjøens helt. Skytteren
– En sjøens helt. Gullgutten
– En sjøens helt. Blodige strender
– En sjøens helt. Brennende skip