Du skal elske lyset

Forfatter: Margaret Skjelbred
Innleser: Ingrid Vollan
Varighet: 08:21:45
Utgitt: 2011-09-13
Språk: Bokmål
ISBN: 9788242143143

Beskrivelse


En gripende roman om et barns enestående evne til å overleve, fra en av våre aller beste fortellere.


Hva gjør et barn når verden med et slag faller sammen? Det gjemmer seg bort. Det samler hemmeligheter. Alva er åtte år. Den livsglade faren er død, og moren flytter med Alva og Søster tilbake til foreldrehjemmet hun måtte forlate da hun giftet seg utenfor Menigheten. Her møter Alva en verden preget av streng gudsfrykt, av forbud og fortielser. Og av mange hemmeligheter. Hva gjør bestemor i bringebærskogen? Hvem er Vakkermannen? Og hvorfor ler mamma aldri mer? Hvem er jenta som Alva finner spor etter på gården? Historien beveger seg mot en skjebnesvanger hendelse, som vil prege Alva for resten av livet.


I «Du skal elske lyset» avslører den gamle Alva hemmelighetene for det nye barnet som så uventet kommer inn og snur livet hennes på hodet nok en gang. Det handler om veien fra mørke mot lys. Det handler om et barns enestående evne til å overleve.


Margaret Skjelbred hadde sitt gjennombrudd som forfatter med den kritikerroste romanen «Gulldronning, perledronning» i 2004. I 2006 kom romanen «Andrea D», og i 2009 memoarboken «Mors bok». Skjelbred har fått en rekke priser og stipend for sitt arbeid.


Terningkast 6: «Margaret Skjelbreds nye roman er en fantastisk skildring om å vokse opp og bli sin egen, til tross for alle forsøk på tyveri av sjelen. …En lesejuvel.»
Berit Kobro, VG