Det levende kjød

Forfatter: Lene Kaaberbøl
Innleser: Nina Woxholtt
Oversetter: Elisabeth Bjørnson
Varighet: 09:40:00
Utgitt: 2014-09-01
Språk: Bokmål
ISBN: 9788242161307

Beskrivelse


Varbourg 1894. Funnet av en ung kvinnes maltrakterte kropp får byens innbyggere til å frykte at de har sin egen Jack the Ripper løs.


Vi er i Frankrike. Det er en varm og kaotisk sommernatt i provinsbyen Varbourg. En italiensk anarkist har akkurat myrdet den franske presidenten. Det franske folket er i harnisk ute i gatene. Midt i myldret dukker det opp et maltraktert lik av en ung kvinne, en prostituert som får pressen til å spekulere i om Varbourg har fått sin egen Jack the Ripper.


Madeleine Karno bistår sin far, Kadaverdoktoren, med å obduserer liket. Samtidig har Madeleine begynt på sin egen universitetsutdannelse, noe som de fleste den gang anså som uhørt for en kvinne. Men Madeleine Karno er en ung kvinne forut for sin tid.


«Det levende kjød» er andre bok i serien om Madeleine Karno, Kadaverdoktorens datter og ambisiøse assistent som ikke har i tenkt å la sitt kjønn stå i veien for sin framtid.


«Kaaberbøl vet mye om den tiden hun tar oss inn i, og hun skriver morsomt og friskt. (…) alle som leste og likte «Kadaverdoktoren» vil like også denne. Og glede seg til den neste.»
Ingvar Ambjørnsen, VG 


Hør alle lydbøkene om kadaverdoktoren og hans datter:
Kadaverdoktoren
Det levende kjød

Flere Lene Kaaberbøl lydbøker