Den syvende demonen

Forfatter: Øistein Borge
Innleser: Kim Haugen
Varighet: 09:49:16
Utgitt: 2016-03-09
Språk: Bokmål
ISBN: 9788242163431

Beskrivelse


Et krimdrama i Sør-Frankrike som har sammenheng med begivenheter 100 år tidligere.


Når den norske eiendomsmagnaten Axel Krogh blir funnet brutalt myrdet i sitt hjem på den franske Rivieraen, sendes kriminaletterforsker Bogart Bull fra Oslo for å bistå med etterforskningen. Motivet for drapet synes uklart. På veggene i Kroghs herskapshus henger det kunst for titalls millioner, men morderen har kun forsynt seg med ett bilde. Et lite, tilsynelatende ubetydelig maleri signert med et enkelt syvtall.


Snart viser det seg at forbrytelsen har sammenheng med begivenheter som fant sted mer enn hundre år tidligere, da en gruppe billedkunstnere med Edvard Munch og Henri Matisse i spissen møttes i Sør-Frankrike. Derfra går det forgreninger til den franske motstandsbevegelsens kamp mot nazistene under andre verdenskrig, før alle spor ser ut til å forsvinne.


Og mens Bull og hans franske kollegaer etterforsker mordet på Axel Krogh, har en drapsmann med et helt spesielt prosjekt gjort scenen klar for en ny opptreden.


«Mangfoldig og genuint spennende debut. …en gjennomarbeidet, velskrevet og ganske så raffinert historie som blant annet lykkes i å sy sammen ulike tidsplan til en suggestiv helhet.»  
Pål Gerhard Olsen, Aftenposten


«… noe av det beste jeg har lest på lang tid innen norsk krim. En historie som fenget meg fra første side.»
Bokbloggeir

Flere Øistein Borge lydbøker