Den statiske mannen

Forfatter: Klaus Hagerup
Innleser: Klaus Hagerup
Varighet: 05:26:31
Utgitt: 2009-05-01
Språk: Bokmål
ISBN: 9788242140685

Beskrivelse

På mange måter er Victor Abel en usynlig mann. Han vekker ikke oppsikt på gaten, han lever et stille liv som konsulent i teknisk etat i Fredrikstad kommune. En lørdag formiddag blir Victor Abel oppmerksom på en statisk mann i gågaten – en slik fyr som stiller seg opp på folksomme steder og står – helt urørlig, i time etter time.
«Han sto ubevegelig midt i gågata med et usedvanlig stirrende blikk som fikk Abel til å føle seg gjennomlyst. Hva var det den statiske mannen har oppdaget? Hvorfor stirret han så intenst på ham? Victor Abel var ikke en mann som er vant til å bli betraktet. Tvert imot.»
Møtet med den statiske mannen forandrer Victor Abels liv. Han tar sitt livs viktigste avgjørelse; han vil bli statisk han også. I en alder av nesten 60 år – skal han endelig bli synlig!

OMTALE:
Svein Johs Ottesen i Aftenposten: «Dette er gjennomført fornøyelig; det vekker ikke gapskratten, men empatiske godfølelser for en vi gjerne unner alt godt.»
***
Leif Ekle i NRK: «Det ville være en overdrivelse å si at Hagerup har ryddet nytt land i forfatterskapet med denne forunderlige historien. På sett og vis er det som ventet, men i en gledelig forstand. Hagerups prosa er like undrende presis og varm og egnet for vemod som vi er vant til.»