Anne fra Bjørkely

Forfatter: L.M. Montgomery
Innleser: Mona Jacobsen
Oversetter: Mimmi Sverdrup Lunden
Alder: Fra ca 10 år
Varighet: 05:59:00
Utgitt: 2003-02-03
Språk: Bokmål
ISBN: 9788242129185

Beskrivelse


«Anne fra Bjørkely» er en klassiker i barne- og ungdomslitteraturen!


Ved en feiltakelse blir den foreldreløse 11-åringen Anne sendt fra barnehjemmet der hun bor til søsknene Marilla og Matthew Cuthbert på gården Bjørkely i den idylliske småbyen Avonlea i Canada. Cuthbert-familien har bedt om en gutt som kan hjelpe til med arbeidet på gården. Men ømhjertet og glad som Anne er, tiner hun opp det aldrende søskenparet, og hennes optimisme og pågangsmot hjelper henne over alle kneikene.


«Anne fra Bjørkely» er skrevet av den canadiske forfatteren Lucy Maud Montgomery, og ble første gang utgitt i 1908 i Canada. Boken var tiltenkt lesere i alle aldersgrupper, men med tiden har den fengslende historien om Anne hovedsaklig blitt lest som barnebok. Vi anbefaler «Anne fra Bjørkely» til lydboklyttere rundt ti år, men også eldre lyttere vil ha stor glede av historien. Mange husker kanskje også Anne fra tv-serien og filmene som er blitt laget om henne.


«Det finnes minst to gode grunner til å holde Anne fra Bjørkely i live, selv om det er 95 år siden hun første gang så dagens lys. Anne-bøkene er trøst til den som føler seg bortkommen, og kulturhistorie for den som er i det mer distanserte hjørnet.»
Kristin Ørjasæther, Barnebokkritikk.no

Flere L.M. Montgomery lydbøker