Andrea D

Forfatter: Margaret Skjelbred
Innleser: Janne Kokkin
Varighet: 08:51:37
Utgitt: 2006-10-03
Språk: Bokmål
ISBN: 9788242135858

Beskrivelse

Margaret Skjelbreds roman om en polsk jødisk pike som under krigen må legge ut på en lang fluktreise til Kobe i Japan og deretter til Shanghai.

To tvillingsøstre sitter på loftet i barndomshjemmet, mens den senildemente moren deres romsterer i huset under dem. Søstrene prøver å rekonstruere livshistorien til Andrea D, ei jødisk jente som vokste opp i Polen og Litauen tidlig på 1900-tallet. Hvorfor er det så viktig for dem å finne ut hva som skjedde med Andrea D? Det er flere gåter som må løses og spørsmål som må besvares i denne romanen – også for lytterne, som blir sugd inn i den vakre og rystende historien som litt etter litt avdekkes.

«Andrea D» er en roman som handler om fortellingens kraft. Gjennom å huske fortidens hendelser og veve dem sammen i en fortelling, kan man holde ut og bære med seg sin egen og andre menneskers – smertefulle historie.

«Det er en klok fortelling og en vakker fortelling og tidvis en vond fortelling. Det er gjerne sånn med gode fortellinger.»
Pernille Rygg, Bokklubben

”Hun hadde knallsuksess med «Gulldronning, Perledronning». Nå har hun utfordret seg selv enda mer. Margaret Skjelbred legger de gode minnene oppå de vonde i sin nye roman.”
Annette Orre, Aftenposten