Lydbøkene til høstferien

Bilturer blir mye morsommere for alle i bilen når vi hører lydbøker sammen. Eller hvorfor ikke sette på en lydbok hjemme i stua, slukke lyset og sitte og lytte sammen? Her er våre tips!

Bestefar på rømmen av David WalliamsDavid Walliams: Bestefar på rømmen

Passer for barn fra 5-6 år og oppover.

Bestefaren til Jack:
– Går med tøfler i butikken.
– Serverer hermetisk tunge til middag.
– Glemmer ganske ofte hva Jack heter.

Men bak spakene på sitt Spitfire jagerfly er han ustoppelig! Under 2. verdenskrig var bestefaren til Jack jagerflypilot. Nå er han en litt forvirret, gammel mann som er blitt plassert på gamlehjem. Sammen planlegger Jack og bestefar en spektakulær flukt – uten å ane at den gale bestyrrerinnen har tatt opp jakten på dem …

«Bestefar på rømmen» er både en vakker fortelling om forholdet mellom en liten gutt og bestefaren hans, og et actionfylt eventyr om ekspedisjoner med jagerfly over London.

 

Verdens kuleste gjeng av Maja LundeMaja Lunde: Sceneskrekk. Verdens kuleste gjeng

Passer for barn fra 7-8 år og oppover. 

Det finnes de som bare ER kule. Markus, for eksempel. Han har smilehull i venstre kinn og skolens hardeste skuddfot. Eller Cornelia, som har silkehår og beveger seg som om hun står på en scene, selv når hun skal på do. Så finnes det de som er enda kulere. Sånne som oss. Helena, Alfred, Ivan og meg. Vi er så kule at ingen har oppdaget det ennå! Men det er bare et spørsmål om tid. Det er i hvert fall det Helena sier.

«Endelig en norsk variant innen den populære dagbok-sjangeren! Den er morsom og underholdende. Camilla Belsvik lager fine stemmer til personene, og har en god stemme som får historien til å bli fargerik og levende. Anbefales!»
Linn Steier, Norli Hvaltorget i Sandefjord

Egoland av Lars Joachim Grimstad

Lars Joachim Grimstad: Barna som forsvant, Solkongen og Egoland

Passer for barn fra 7-8 år og oppover.

Tre bøker som egner seg spesielt godt på lydbok. Gjør dere klare til å lytte og le!

Finn Fahr vil egentlig at ting skal være som de er, men får livet snudd på hodet idet faren plutselig blir statsminister. Og når Finn endelig har flyttet inn i statsministerboligen, begynt på ny skole og fått seg både en ny bror med talefeil (Kimmelim, en gave fra diktatoren i Nord-Boresia) og en ny venn (Sunniva, med klassens hardeste kanonballkast) – så begynner mystiske og ubehagelige ting å skje.

For hva skjer hvis all oljen brått forsvinner og Norge blir et lutfattig land?
Et land der bilene står, skolene stenger og ingen har råd til nye Playstation-spill?
Et land der man må skyte kråker i gatene for å ha mat på bordet?
Og ikke minst – hva skjer om faren din får skylda for alt sammen?

 

Tante Grusom av David Walliams

David Walliams: Tante Grusom

Passer for barn rundt 8-10 år og oppover.

Tante Alberta hater tanken på at den tolv år gamle niesen Stella er arving til Saxby herregård. Hun går langt for å bli eier av herregården. Og hennes metoder er grusomme.

Noen dager før julaften våkner Stella fra koma. Hun husker ingenting fra bilulykken hun overlevde og som drepte foreldrene, lord og lady Saxby. Stella frykter med rette sin tante Alberta og hennes digre, bayerske ugle. Sammen med sin helt spesielle venn må Stella bruke all sin kløkt for å sette en stopper for tantens onde og utspekulerte plan om å overta Saxby herregård.

I beste Roald Dahl-stil lar David Walliams barna stå som helter, mens de voksne kommer mindre heldige ut. Og bare så du er advart: Denne lydboka kan lett bli barnas store favoritt!

 

Brune av Håkon Øverås

Håkon Øverås: Brune og Svartle

Passer for barn rundt 5-6 år og oppover.

Om dagen er Rune Rune, men om natten er Rune Brune – superhelten som ikke er redd for noen ting. Med pensel og brunmaling lister Brune seg ut. Og det er vel ikke Rune sin feil at Brune maler syklene til de store guttene i superhelt-timene?

«Brune» er en bok om vennskap, mot og om å ta igjen. Det er også en bok om å savne bestefaren sin, og om hvordan alt kan gå galt når superheltkreftene ikke lenger strekker til.

«Boka er en høyst sjarmerende fortelling om oppvekst, superhelter og kampen for tilværelsen.»
Maya Troberg Djuve, Dagbladet

 

Førstemann som pissa på månenEndre Lund Eriksen: Førstemann som pissa på månen

Passer for barn rundt 7-8 år og oppover.

Har du lurt på hva som EGENTLIG skjedde under den første månelandingen?

Romskipet Apollo 11 har kurs for månen. Om bord er tre karer som ikke tåler trynet på hverandre:

Buzz, Michael og Neil.

Buzz er sur. Dritsur. Egentlig var det han som skulle være førstemann ut. Men Houston har bestemt at det heller skal være Neil. Michael er glad. Mistenkelig glad. Enda han bare skal sitte i den delen av romskipet som skal gå rundt og rundt månen. Pønsker han på noe? Og Neil som liksom er så grei, er bare opptatt med sjekklista. Mye kan gå galt.

21. juli 1969 gikk Neil på månen, som det første menneske i verden. Litt seinere tusla Buzz ut fra romskipet. Dette er den sanne historien om hva som egentlig skjedde.