Hør lyden av litteraturfestivalen God natt, Oslo i Fabel

God natt, Oslo er festivalen som setter fokus på den gode litteratursamtalen med over 30 arrangementer fordelt på de tre festivalkvelder 13 – 15. september. Og som Fabel-lytter kan du glede deg, for i løpet av høsten får du høre mange av samtalene i Fabel-appen!

– Vi i Fabel og Lydbokforlaget gleder oss til festivalen, og ikke minst til å kunne tilby gjenhør med noen av de beste samtalene i Fabel utover høsten, sier sjef i Lydbokforlaget og Fabel, Ann-Kristin Vasseljen.

 

Nye navn og gamle sluggere

Blant forfatterne på programmet er Zeshan Shakar som har skrevet Tante Ulrikkes vei. Han skal samtale med Jonas Gahr Støre. Geir Gulliksen skal snakke med skuespiller Petronella Barker som har tolket hans romanen Historie om et ekteskap på teaterscenen. I tillegg kommer forfattere som Jan Grue, Kjersti Annesdatter Skomsvold, amerikanske Leslie Jamison og britiske Nell Dunn.

Festivalsjef Synne Øverland Knudsen forteller at de har prøvd å sette sammen et program der skandinaviske forfattere møter noen håndplukkede internasjonale navn, og at festivalen skal være et samlingspunkt for litterære krefter og for kvalitetslitteratur.

–  Jeg ville ha tydelige stemmer med personlighet. Helt ferske eller ukjente navn som møter etablerte sluggere. Gode og viktige samtaler. Varmt, virkelighetsnært, eksistensielt og politisk. Kvalitet, sier Øverland Knudsen.

Gjenhør med god lyd

Den nystartede festivalen blir til i samarbeid med flere forlag og med Fabel og Lydbokforlaget. Festivalsjefen ønsket seg spesielt en samarbeidspartner som jobber med litteratur og lyd, og da var Fabel et naturlig valg. Fabel vil gjøre opptak av mange av samtalene under festivalen, og tilby de beste i appen utover høsten. Det betyr at du som Fabel-lytter kan ha glede av festivalen, også om du ikke har anledning til å være der.

Ved fjorden

Festivalen arrangeres på SALT, som ligger på Langkaia, med utsikt til Operaen. På området finnes blant annet en av verdens største saunaer der det blir opplesninger, samtaler og klubb. Det blir en helt spesiell plass å arrangere festival på, ifølge Synne Øverland Knudsen.

– Det gjør det til en veldig takknemlig plass å kuratere et annerledes, uventet program. Jeg har også savnet litt av dette opplevelse-elementet i litteraturfeltet. Der sted, program og den sosiale ekstremopplevelsen kommer sammen og gjør at du føler du er med på noe litt spesielt, eller som i hvert fall trekker deg litt ut av den ordinære, hverdagslige følelsen, sier hun.

Festivalen går fra 13. til 15. september på SALT. Billetter kan kjøpes her