Forfatter Henning Mankell

Henning Mankell

Bio

Henning Georg Mankell (1948-2015) var en svensk forfatter og teaterregissør.

Han debuterte med romanen Bergsprängaren i 1973, men det var først i 1991 at han fikk sitt virkelige gjennombrudd, med den første boken om Kurt Wallander. Bøkene om kriminalførstebetjenten er oversatt til 38 språk og utkommer i over 100 land. De fleste Wallander-bøkene finnes på lydbok.

Mankell ble i 1995 nominert til Nordisk Råds litteraturpris for Comédia infantil, en roman om gatebarn i Afrika. Denne boken er også filmatisert.

Han har mottatt Svenska Deckarakademins pris for beste kriminalroman to ganger. «Morder uten ansikt» ble i tillegg kåret til beste skandinaviske kriminalroman i 1991.

Henning Mankell har mottatt en rekke priser: Astrid Lindgren-prisen, Augustprisen, Deutscher Jugendliteraturpreis, Nils Holgersson-plaketten, Svenska Deckarakademins pris og Gold Dagger Award. I 2002 ble han tildelt German Book Award som Tysklands mest populære forfatter.

Bøker

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/wp/wp-content/themes/fabel/template-parts/content-forfattere-single.php on line 83
class="post-514 forfattere type-forfattere status-publish has-post-thumbnail hentry">
Forfatter Henning Mankell

Henning Mankell